stemningsbildeLogo
SISTE NYTTARRANGEMENTERKRETSENDOKUMENTERGALLERI
25.10.15 Sølvøksa 2015, resultater

50 års jubileum

Publisert: 13.08.2016 kl. 11:03 - sist oppdatert: 13.08.2016 kl. 11:24

1. Vegårshei MSK 50 år i år!

Vi gratulerer både speidere og ledere i 1. Vegårshei MSK med jubileet og ønsker gruppen en flott jubileumsmarkering, samt lykke til med speiderarbeidet de neste 50 årene også!

I forbindelse med 50 års markeringen, hadde gruppeleder Knut Sunde ett innlegg under Sideblikk i Agderposten 10.08.2016. Med tillatelse "sakser" vi denne artikkelen:

De siste årene har speidergruppa på Vegårshei ligget stabilt på ca 50 speidere og ledere. I tidligere tider hadde gruppa faktisk over 100 medlemmer, men den gangen var også småspeidere en del av virksomheten. Det siste ti-året er det kun gutter og jenter fra og med 5.klasse og eldre som er speidere på Vegårshei.

Det var i 1966 at Signy Lindtveit tok initiativet til denne foreningsvirksomheten som i alle disse årene har hatt tilknytning til Guds Menighet Vegårshei gjennom Misjonsforbundets speiderkorps. Den gangen het det "fakkel-speidere", men fra 1980 har dette arbeidet også vært en del av Norges Speiderforbund.

Gruppa på Vegårshei er en aktiv gjeng gutter og jenter. I tillegg til troppsmøter gjennom hele året, med mange forskjellige aktiviteter, er de ofte med på turer, leirer og andre arrangementer. I begynnelsen av juli var ca 25 speidere med på storleir ved Evje sammen med bortimot 1000 andre speidere.

Kanoer har vært flittig brukt av speiderne gjennom mange år. Stadig er de i bruk, men til tross for noe fornyelse, begynner flere nå å bli gangske slitt. I tillegg har ikke gruppa nok kanoer til at alle kan bruke kanoer samtidig. Det gjør at speiderne i jubileumsåret frir til givere om gave slak at en ny henger med 8 kanoer kan kjøpes inn.

I forbindelse med 50 års jubileet har det også blitt utgitt et fyldig jubileumshefte med mange bilder. Dette er delt ut gratis til alle husstander i kommunen og viser mye av speidergruppas virksomhet gjennom 50 år. Og førstkommende helg, 13, og 14. august er det jubileumsfeiring. Lørdag ved Forsamlingshuset med festligheter for både nåværende og tidligere speidere og ledere med familie, samt innbudte gjester. Her blir det både primitiv mat, leirbål, lotteri, fest, underholdning og hilsener.

Søndag inviteres alle til gudstjeneste på kommunens friområde, Langøya. En gudstjeneste speidergruppa har ansvar for og med forskjellige aktivieter i etterkant. En flott ledergjeng, samt de eldste speiderne, sørger for at folk virkelig denne helga skal merke at 1.Vegårshei MSK-speidere er en livskraftig og aktiv speidergruppe som satser på nye spennende år i tiden som kommer.

 

Tekst: Foto: UkjentUtskriftsvennlig versjon
Søk i kretssidene
Googlesøk i sidene til Aust-Agder krets
Speiderbasen
speiderbasen.no
Pb 6910 St. Olavs plass
0130 Oslo | 22 99 22 30
Aust-Agder krets | post@austagderkrets.no